forumnju na kartęofertaKoszt połączenia Polska - Słowacja?

Koszt połączenia Polska - Słowacja?

Koszt połączenia Polska - Słowacja? (2025-06-09 20:00)

Połączenie z Polski na Słowację? Ile zapłacę, za połączenie z kimś, kto ma numer +48 i znajduje się na słowacji albo innym kraju EU? Jak w Polsce czyli w przypadku karta 19zł (0.39gr / min) i potem bez limitu rozmowa. Bo jak wybieram na stronie nju kraj Polska do Słowacja, to pokazuje 1.90 za połączenie wychodzące. Według mnie to błąd na stronie. 

~cxa

Koszt połączenia Polska - Słowacja? (2025-06-09 21:42)

to jest odpowiedź na post:

Połączenie z Polski na Słowację? Ile zapłacę, za połączenie z kimś, kto ma numer +48 i znajduje się na słowacji albo innym kraju EU? Jak w Polsce czyli w przypadku karta 19zł (0.39gr / min) i potem bez limitu rozmowa. Bo jak wybieram na stronie nju kraj Polska do Słowacja, to pokazuje 1.90 za połączenie wychodzące. Według mnie to błąd na stronie. 

Nie ma błędu na stronie . Przeczytaj wszystko na stronie a nie tylko początek.  Dalej masz pełne wyjaśnienie kosztów  w 1 strefie UE
Pozdrawiam

Koszt połączenia Polska - Słowacja? (dzisiaj, 15:25)

to jest odpowiedź na post:

Jeżeli dzwonisz z Polski na nr polski (+48), będący za granicą czyli znajdujący się w roamingu, wtedy płacisz jak za połaczenie krajowe wg. swojej aktualnej taryfy. Np. za darmo, jeśli masz taki pakiet.

Natomiast dzwoniąc z terenu Polski (numeru też polskiego) na jakikolwiek numer zagraniczny, połączenie jest traktowane jako międzynarodowe.

To są zasady ogólne.

Zatem dzwoniąc z Polski (nru +48) na nr też +48, ale znajdujący się akurat w Słowacji, zapłacisz jakby  ten nr odbiorcy był w kraju.
Natomiast dzwoniąc tak samo z Polski, nru +48 na nr słowacki (+421) zapłacisz już  za połączenie międzynarodowe, zgodnie z cennikiem. Do Słowacji, jak do innych w UE 0.98zł/min w ofercie na abonament, innych nie patrzyłem.

odpowiedź

Koszt połączenia Polska - Słowacja? | ~cxa (09.06.2025, 20:00)

wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

98 gości i 0 zalogowanych użytkowników

Komunikat o cookies