profil na forum

nick
stanley99
nowicjusz

moje ostatnie

jak wyłączyć poczte głosową?

(2025-09-10 10:52 w wątku jak wyłączyć poczte głosową?)

Tłumaczę Ci jeszcze raz. Przy zakładaniu konta nie podajesz żadnych danych osobowych. One już tam są, powiązane z nr tel. Wyjaśnione w poprzednich postach dlaczego, skąd się tam wzięły. Można powiedzieć, że aktywujesz tylko dostęp online do konta, które i tak masz założone u dostawcy.
Co do innych spraw typu dlaczego w Orange tak a w Nju siak, dlaczego akurat Tobie nie działają jakieś kody -kieruj pytania do BOK. Tutaj jest forum użytkowników, więc nawet gdy coś faktycznie nie działa np. kod do jakiejś usługi - a nie chcesz chociaż spróbować skorzystać z innej opcji np. konta - i tak nikt tu nie będzie w stanie pomóc.

ta odpowiedź była przydatna
dla 2 osób

(2025-09-10 04:10 w wątku jak wyłączyć poczte głosową?)

to jest odpowiedź na post:

1. <span id="docs-internal-guid-37535556-7fff-f10e-f1e8-299fa6288bca">Nie chcem dawać moich danych osobowych kolejnej korporacji.

Heh, dokładnie jak napisał jacp11. Twoje dane osobowe korporacja i tak już ma. Poza tym przy zakładaniu konta wystarczy podać swój nr telefonu w Nju. Czyli można powiedzieć Twoje konto z Twoimi danymi już tam jest, tylko nie aktywowane.
No ale jak tam sobie chcesz. 

dla 0 osób

(2025-09-01 10:49 w wątku jak wyłączyć poczte głosową?)

punkt 1. odpada bo nie mam konta, i nie mam zamiaru zakładać.

<span id="docs-internal-guid-37535556-7fff-f10e-f1e8-299fa6288bca">Tak z czystej ciekawości. Jakie negatywne konsekwencje niesie założenie/posiadanie konta w NJU?
Prócz pogłębienia oczywistej w obecnych czasach permanentnej inwigilacji? ;-)

dla 0 osób

Internet w technologi Edge (E) zamiast LTE

(2025-09-01 07:54 w wątku Internet w technologi Edge (E) zamiast LTE)

-sprawdzenie czy karta działa na innym telefonie (ta sama sytuacja)-

Zaraz, po przełożeniu karty do innego telefonu w nim też jest tylko Edge? Dobrze zrozumiałem? 
A czy była wkładana inna karta, najlepiej innego operatora do Twojego telefonu? Jaki wynik?

Co do zgłoszenia do BOK - spróbuj przez formularz na stronie, albo czat.

dla 0 osób

Koszt połączenia Polska - Słowacja?

(2025-06-14 15:25 w wątku Koszt połączenia Polska - Słowacja?)

Połączenie z Polski na Słowację? Ile zapłacę, za połączenie z kimś, kto ma numer +48 i znajduje się na słowacji albo innym kraju EU? Jak w Polsce czyli w przypadku karta 19zł (0.39gr / min) i potem bez limitu rozmowa. Bo jak wybieram na stronie nju kraj Polska do Słowacja, to pokazuje 1.90 za połączenie wychodzące. Według mnie to błąd na stronie. 

Jeżeli dzwonisz z Polski na nr polski (+48), będący za granicą czyli znajdujący się w roamingu, wtedy płacisz jak za połaczenie krajowe wg. swojej aktualnej taryfy. Np. za darmo, jeśli masz taki pakiet.

Natomiast dzwoniąc z terenu Polski (numeru też polskiego) na jakikolwiek numer zagraniczny, połączenie jest traktowane jako międzynarodowe.

To są zasady ogólne.

Zatem dzwoniąc z Polski (nru +48) na nr też +48, ale znajdujący się akurat w Słowacji, zapłacisz jakby  ten nr odbiorcy był w kraju.
Natomiast dzwoniąc tak samo z Polski, nru +48 na nr słowacki (+421) zapłacisz już  za połączenie międzynarodowe, zgodnie z cennikiem. Do Słowacji, jak do innych w UE 0.98zł/min w ofercie na abonament, innych nie patrzyłem.

dla 0 osób
Komunikat o cookies