to jest odpowiedź na post:
<...>
W NJU z tego co udało mi się sprawdzić informacja taka nie jest nigdzie podana jednoznacznie.
Jest podane, że rozmowy przekierowywane będą rozliczane według opłaty takiej, jakbyśmy na docelowy numer dzwonili, ale nie jest do końca uściślone, że opłat ta nie nalicza się w ramach abonamentowego nolimitu, tylko opłata jest naliczana oddzielnie.
<span id="docs-internal-guid-318d3422-7fff-2e39-6030-0632e52501cf">Nie zamierzam tu być adwokatem Nju, ale zajrzyj do regulaminu swojej usługi (zobacz w swoje Usługi na koncie), dzięki której nie płacisz więcej powyżej limitu. U mnie jest to bez limitu za 29zł . W punkcie 6.1 wyrażnie napisano:
<font color="#00273f">
</font>Limit wydatków 29 zł nie może być wykorzystany na połączenia z numerami specjalnymi, 501 80 8080, *888, 501 800 800, z numerami skróconymi *610, *620, *630, z infoliniami, w tym w szczególności z zakresu numeracji 0-0800 000 000 ? 800 999 999, przekierowanie połączeń, rozmowy na koszt odbiorcy, połączenia międzynarodowe, połączenia w roamingu poza Strefą 1, rozmowy o podwyższonej opłacie (tzw. ?Rozmowy Premium?) oraz na wideorozmowy, za które opłaty naliczane są zgodnie z Cennikiem.
Wytłuszczenie moje. Link tutaj:
http://www.njumobile.pl/b/articles/regulaminy/Regulamin_uslugi_bez_limitu_29_zl_w_ofercie_nju_na_abonament_12122018.pdf
<span id="docs-internal-guid-1d000f9a-7fff-3623-774b-b10eae0eb408">Co do reklamacji ""w wyniku braku świadomości"" - ciekaw jestem jak się to zakończy. Dodam, że już ładnych parę lat temu miałem taką sytuację: wysłałem kilka SMS-ów premium, w dodatku zawierających polskie ogonki. Przez to dozwolona ilość znaków została przekroczona, SMS-y podzielone i rzecz jasna liczone podwójnie (właściwie wysyłała moja piękniejsza połowa, ale ok, i tak było na mnie, ja musiałem odkręcać ;-) Złożyłem reklamację i Nju wyjąśniło jaka była przyczyna podwójnego naliczenia oraz z własnej inicjatywy mi te nadmiarowe SMS-y zbonifikowało, chociaż wina była po mojej stronie. Kwota była co prawda rzędu kilkunastu złotych, jednak bardzo miły gest w kierunku klienta, którym jestem do dziś ;-)
[edytowane przez stanley99 o 12:58 w dniu 2025-05-08]