forumnju z rachunkiemusługidzownienie za granicę

dzownienie za granicę

dzownienie za granicę (2014-05-14 20:54)

jak dzwonic za granice, przy kazdej probie slysze ze taki numer nie istnieje 

dzownienie za granicę (2014-05-14 21:24)

Zobacz, czy nie masz blokady rozmów międzynarodowych.

dzownienie za granicę (2014-05-15 14:18)

dodajesz prefiks kraju? (odpowiednik polskiego +48), z tego co pamiętam duńskie numery są chyba nieco krótsze a niemieckie nieco dłuższe... przykład wybierania numeru duńskiego +4550060070

dzownienie za granicę (2014-05-22 11:51)

proszę o poradę , jak wygląda dzwonienie za granice (Niemcy) czy dzwoniąc z Polski na niemiecki numer ponoszę wieksze koszty ? czy osoba po stronie niemieckiej też coś dopłaca ? to samo tyczy się smsów...a może bardziej opłacalne jest dzwonienie do Niemiec na polski numer(ta osoba i taki posiada) po prostu nie chciałabym narażać osoby do której ja dzwonię na dodatkowe koszty

dzownienie za granicę (2015-09-06 15:56)

to jest odpowiedź na post:

proszę o poradę , jak wygląda dzwonienie za granice (Niemcy) czy dzwoniąc z Polski na niemiecki numer ponoszę wieksze koszty ? czy osoba po stronie niemieckiej też coś dopłaca ? to samo tyczy się smsów...a może bardziej opłacalne jest dzwonienie do Niemiec na polski numer(ta osoba i taki posiada) po prostu nie chciałabym narażać osoby do której ja dzwonię na dodatkowe koszty

~gość1441547793502

dzownienie za granicę (2015-09-12 23:52)

Witam. Wykupiłam roaming, ale znów gdy byłam za granicą okazało się że nie mogę wykonać połączenia i nie można się do mnie dodzwonić. 
W związku z tym chyba zrezygnuję z nju gdyż znów wyjeżdzam i nie wiem co robić

dzownienie za granicę (2015-09-12 23:53)

Witam. Wykupiłam roaming, ale znów gdy byłam za granicą okazało się że nie mogę wykonać połączenia i nie można się do mnie dodzwonić. 

dzownienie za granicę (2015-09-13 08:42)

Sprawdz swoje blokady po zalogowaniu na stronie i swoim koncie. Być możesz roaming masz włączony ale np. "Blokadę rozmów wychodzących kiedy jesteś w roamingu" czy "Blokadę rozmów przychodzących kiedy jesteś ... " masz aktywną i to Ci blokuje.

dzownienie za granicę (2015-09-13 13:36)

@rysia

wykupić to można usługę "Jak w kraju" lub "Pakiet internet w UE", natomiast roaming aktywuje się i jest on bezpłatny.
Upewnij się, że wybór sieci komórkowej masz na AUTO, bo w przypadku manualnego wyboru telefon w roamingu może nie przełączyć się na obcą sieć albo będąc za granicą spróbuj właśnie ręcznie wymusić obcą sieć , każdą sieć po kolei i sprawdź do której możesz się zalogować.

Dla pewności sugeruję zadzwonić/napisać do BOK i poprosić o weryfikację, czy wszystko na swoim koncie masz aktywne, aby telefon działał za granicą w roamingu, bo wcześniej nie działał.

P. S. W Nju z rachunkiem problemów w roamingu nie miałem, natomiast w Nju na kartę, krótko po przeniesieniu numeru bywały problemy w roamingu z logowaniem do tej samej sieci w której działał Nju z rachunkiem.

dzownienie za granicę (2016-04-22 20:43)

to jest odpowiedź na post:

Mam podobny problem. Nie mam aktywnej żadnej blokady, bo wszytskie sprawdziłam, a jak próbuję się dodzwonić do BOK to rozmawiam z maszyną, nie wiem jaką wybrać konfigurację, żeby dotrzeć do człowieka. Jakaś rada?

odpowiedź

dzownienie za granicę | rysia (12.09.2015, 23:53)

wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

97 gości i 0 zalogowanych użytkowników