Masz abonament, na kartę lub internet mobilny ?
Masz subskrypcję lub światłowód ?
Spróbuję napisać jeszcze jedno pismo. Akurat tylko przy pierwszym połączeniu z infolinią "na gorąco" po zablokowaniu numeru byłem wybuchowy, kolejne rozmowy były normalne. Tylko szkoda, że otrzymałem odpowiedź na reklamację.
Ja nie reklamowałem, bo wytłumaczono mi tu mój błąd - ja wysłałem pismo z prośbą.
Wysłałem 2 tyg temu pismo do Nju z prośbą o przywrócenie tego numeru "Na kartę". W trakcie 2 razy kontaktowałem się z infolinią Nju, zapewniano mnie, że pismo jest wyczerpujące i żebym spokojnie czekał na aktywację numeru. A dziś otrzymałem odmowę uznania reklamacji.
Nie rozumiem, co przeszkadza Nju przywrócenie tego numeru? Dla mnie to robienie na złość. Był klient, klient płacił. Klient chciał odejść to niech wypier****
Kolego, nie tylko T-Mobile, bo Play również. Jak widzisz są sieci, które myślą o kliencie a nie sucho wykonują swoje 'prawne' procedury. I jakoś one to rozumieją i nie wysłuchiwałem 'bułki przez bibułkę' jak powyżej zaprezentowałeś. Trzeba bezczelnym być blokować numer, który migrował do Nju. Na dodatek, że jest to złoty numer.
A co, ja dostałem starter z numerem od Nu, że mogło sobie go blokować? Ostatni raz jestem w jakiejś małej sieci 'krzak'.