forumnju z rachunkiemofertaKody Żabka Freshmarket

Kody Żabka Freshmarket

Kody Żabka Freshmarket (2017-03-06 18:56)

Witam, dostałem 2 kody po 25 zł.
Po wizycie w kilku punktach, żaden nie otrzymał informacji o czymś takich jak kody promocyjne od nju, nawet managerowie.
Co w takiej sytuacji mam zrobić?
Pozdrawiam. 

~damian

Kody Żabka Freshmarket (2017-03-06 19:01)

To już ich problem. Mają obowiązek Ci przyjąć taki kod. Zresztą nie muszą się znać, wystarczy, że zeskanują kod i samo im odejmie 25zł od płatności. U mnie we Wrocławiu nie było problemu z wykorzystaniem kodów.

Dodam tylko, że kody się nie sumują. Więc jednorazowo możesz wykorzystać tylko jeden.

Kody Żabka Freshmarket (2017-03-06 19:05)

to jest odpowiedź na post:

To już ich problem. Mają obowiązek Ci przyjąć taki kod. Zresztą nie muszą się znać, wystarczy, że zeskanują kod i samo im odejmie 25zł od płatności. U mnie we Wrocławiu nie było problemu z wykorzystaniem kodów.

Dodam tylko, że kody się nie sumują. Więc jednorazowo możesz wykorzystać tylko jeden.

Hmm. Właśnie we Wrocławiu nigdzie nie chcieli przyjąć kodów. A pani próbując zeskanować kod bez żadnych produktów, nic jej nie piknęło, ani nic. Było skanowane z telefonu. 

~damian

Kody Żabka Freshmarket (2017-03-06 22:16)

Przeczytaj regulamin tej promocji, tam powinno być napisane jak je wykorzystać.
Piszesz, że próbowałeś zeskanować kod bez produktów, a może właśnie najpierw muszą być nabite jakieś produkty i kod dajesz na końcu, aby system miał od czego odliczać.

Niby drobiazg ale nigdy nie wiadomo jak ich system jest zaprogramowany i taka zmiana może robić dużą różnicę.

[EDIT] Nie wiem jak te kody były rozsyłane ale jeśli z telefonu nie poszło to może dla pewności wydrukuj na drukarce jeśli masz je w formie PDF itp.

[edytowane przez nju_klient o 22:17 w dniu 2017-03-06]

Kody Żabka Freshmarket (2017-03-07 00:17)

Zgadzam się z tym co napisał nju_klient. Potwierdzę z doświadczenia:
Kody przede wszystkim muszą być wydrukowane, niestety nie mam już tego maila, ale z tego co pamiętam to nawet w nim było napisane by je wydrukować. Po drugie.. kod jest formą płatności, więc jeśli nabijała na pustą kasę to nie dziwne, że nic jej nie wyskoczyło. Najpierw musi nabić produkty i wtedy może zeskanować kod. 
Kod zamyka transakcje, więc upewnij się, że najpierw skasuje wszystko co chcesz kupić a dopiero później dasz jej wydrukowany kod do zeskanowania, który automatycznie odliczy 25zł od rachunku. Inaczej jak przykładowo skasuje batona za 2zł i przyłoży kod to 23zł przepadnie, więc miej to na uwadze. Dziwi mnie, że obsługa w sklepie nie miała pojęcia jak to obsłużyć.

[edytowane przez ciajus o 00:18 w dniu 2017-03-07]

Kody Żabka Freshmarket (2017-03-07 09:51)

niema czym się dziwić.
Ktoś na górze podejmuje decyzje ale potem stosowna informacja nie dociera na czas do ostatniego szczebla czyli pracowników sklepu albo kultura w firmie jest taka, że takie informacje są bagatelizowane.

Sam pamiętam jak płatność bezstykowa PayPass była nowością i dostałem informację, że mogę bezstykowo płacić na stacji benzynowej Shell.
W ramach testu pojechałem na Shella i pracownik stwierdził, że nie wie co to jest PayPass, nie ma w ogóle takiej możliwości, że on może przyjąć ode mnie tylko płatność kartą na chipa/pasek magnetyczny albo gotówką.

Podobnie było w LeroyMerlin z płatnością kodem BLIK, choć oficjalnie przyjmują taką płatność to Pani na kasie nie miała zielonego pojęcia o czym mówię ale że byłem uparty to skonsultowała się z inną kasjerką i nagle okazało się, że można, tylko trzeba wcisnąć jakiś klawisz Fxx, aby wybrać INNE i finalnie umożliwić płatność kodem :D

W Castoramie nie oferują płatności kodem BLIK ale w styczniu tego roku kasjerka nie miała zielonego pojęcia, że w ogóle taki kod istnieje i na moje pytanie o płatność kodem BLIK patrzyła na mnie jak na kosmitę :D A sądziłem, że ludzie (kasjerzy) w ramach zwykłej ciekawości mają świadomość, że istnieją inne formy płatności niż gotówka i plastikowa karta.

[edytowane przez nju_klient o 09:57 w dniu 2017-03-07]

Kody Żabka Freshmarket (2017-04-13 20:24)

witam,
Czy ktoś się orientuje po jakim czasie można spodziewać się kodów do żabki?
zarejestrowałem w tym samym czasie 2 numery, a niedawno otrzymałem tylko jeden zestaw kodów.

~marian

Kody Żabka Freshmarket (2017-04-13 21:17)

No i więcej nie dostaniesz. Gdybyś przeczytał regulamin promocji to wiedział byś, że promocja dotyczy tylko jednego zamówienia i można z niej skorzystać tylko raz.

Kody Żabka Freshmarket (2017-05-17 22:32)

A jak skorzystać z promocji jeśli mam starszy telefon bez MMS ( numer rodziców )? Myślałem że dostanę kody w formie papierowej, a tu czytam , że przychodziły na telefon.

odpowiedź

Kody Żabka Freshmarket | ciajus (06.03.2017, 19:01)

wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

125 gości i 0 zalogowanych użytkowników

Komunikat o cookies